Training, opleiding en begeleiding van verandering bij scholen

Het kennismaken met en ervaren van vernieuwende onderwijsconcepten in het buitenland, kan leiden tot een concrete ambitie tot verandering van bepaalde elementen binnen de eigen school. Of zelfs van het gehele onderwijskundige concept en alles dat daarbij hoort.

Wij begeleiden scholen in zo’n verandertraject. Middels een op maat gemaakte combinatie van advies, scholing, training en coaching. En in samenwerking met zeer ervaren partners die op alle niveaus de benodigde ondersteuning kunnen bieden.

Vast programma coaching & training

Voor scholen die interesse hebben in een aantal interessante uit Finland afkomstige vernieuwingen, hebben wij een klein en opbouwend ‘vast’ programma aan coaching en trainingen ontwikkeld. Gebaseerd op de inzichten die wij hebben verkregen door vele jaren lang nauw betrokken te zijn geweest bij de implementatie van innovatieve Finse onderwijsconcepten in Nederland. Deze programma’s verzorgen wij op maat voor een opdrachtgever, en desgwenst ook als training waarop iedereen kan inschrijven.

1. Coaching “Dialoogcoaching van teams“: wij coachen en begeleiden zelf als coaches teams in een dialoogsetting. Bedoeld voor diverse soorten teams in een instelling, of voor intervisie en supervisie.

 2. Training “Leren teamcoachen middels dialoog“: een training van 5 losse dagdelen, waarin een innovatieve en bijzonder effectieve wijze van teamcoaching of -begeleiding wordt aangeleerd.

3. Training “Teach less. Learn More“: een training van 5 losse dagdelen over het toepassen van de dialoog als effectief instrument voor het ontwikkelen van lerend vermogen bij leerlingen.

 Klik op de onderstreepte rode tekst hierboven voor uitgebreide informatie over deze programma’s.