ONDERWIJS | Jyväskylä, Finland | 15-20 sept ’13

Studiereis Jyväskylä Finland Lowys Porquin Stichting

Van 15 tot en met 20 september 2013 organiseert Anja de Bakker samen met de Lowys Porquin Stichting een studiereis op het gebied van onderwijs naar Finland. We gaan naar Jyväskylä en omgeving in centraal Finland, een belangrijke regio in Finland op het gebied van onderwijs en onderwijs-innovatie. 

Op deze reis gaan school-directeuren mee die zich willen verdiepen in vernieuwend en grensverleggend onderwijs, vanuit het besef dat het Nederlandse onderwijs anno 2013 vernieuwing behoeft om kinderen goed voor te bereiden op een toekomst in onze snel veranderende samenleving. Een aantal belangrijke thema’s zijn: samenwerken en team-leren, passend onderwijs, kwaliteit en opleiding van docenten, leren leren, en leiding geven aan een school in verandering.

We brengen een bezoek aan de Faculty of Education voor een inleiding in het Finse onderwijs en trends in het (Finse) onderwijs. Ook bezoeken we de Teacher Taining School die onderdeel is van de Faculteit en waar docenten in opleiding worden getraind in het werken met kinderen in de klas. En natuurlijk worden er ook diverse scholen bezocht (elementary schools, van 7 t/m 16 jaar).

Met de deelnemers wordt ook uitgebreid stil gestaan bij wat we kunnen leren van hetgeen we zien en horen, hoe de opgedane kennis, ervaring en inspiratie kan worden overgebracht aan collega’s en wat een ieder ermee gaat doen in de eigen school. Want het echte leren en veranderen vindt niet zozeer plaats in het kennis tot je nemen, maar in het doen.

U kunt meer lezen over de bijzondere opzet van onze Learning Expeditions, op een andere pagina op deze website. Klik daarvoor op Learning Expeditions Onderwijs

Learning ExpeditionJyväskylä Finland

Datum expeditie15 - 20 september 2013

Korte omschrijvingVan 15 tot en met 20 september 2013 organiseert Anja de Bakker samen met de Lowys Porquin Stichting een studiereis op het gebied van onderwijs naar Finland. We gaan naar Jyväskylä en omgeving in centraal Finland, een belangrijke regio in Finland op het gebied van onderwijs en onderwijs-innovatie.

Voor wie Lowys Porquin Stichting (deze reis heeft geen open deelname)