Anja de Bakker. Initiator met lef. Haar verhaal.

Anja is bij de Learning-experience een dialoogfacilitator voor de studiereizen onderwijs. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor de inhoudelijke kwaliteit van de programma’s van de studiereizen onderwijs, de organisatie ervan, en is zij het gezicht naar buiten. Ook is zij het aanspreekpunt voor de deelnemers aan de studiereizen onderwijs. 

Mijn leven is een zoektocht. Naar ‘wie ben ik’ en vooral, ‘wat kan ik’. Na mijn studie kreeg ik werk als landschapsarchitect bij de overheid. Ik realiseerde me echter snel dat mijn grotere kracht ligt in het werken met mensen. In een impuls besloot ik een workshop met allemaal vrouwen te gaan doen. Persoonlijke ontwikkeling. Het was een van de keerpunten in mijn leven. Ik was gefascineerd en voelde me na vier dagen als herboren. Op zo’n manier met mensen werken, dat wilde ik ook. Ik besloot een opleiding te doen tot therapeut en werd vervolgens als coach actief binnen de overheid. En toen was er een tweede keerpunt in mijn leven. Mijn jongste zus overleed. Die gebeurtenis maakte heel helder wat belangrijk is in mijn leven: doen wat mij echt boeit, ook als ik daar minder geld mee verdien. Ik besloot mijn eigen bedrijf te beginnen in coaching en training. Richting daarin ontstond toen ik in contact kwam met Tiimiakatemia in Finland. Een innovatieve opleiding die mij enorm inspireerde en maakte me dat ik me thuis voel. Deze opleiding draait om jonge mensen leren om te leren. Om hun blik te verruimen, groter en vrij te denken. En om hun talenten ontdekken en ontplooien. Na mijn werk voor teamacademie in Nederland, wil ik nu een Tiimiakatemia oprichten in Roemenië. Een land waar ik veel van hou. Een land ook waar veel jonge mensen wegtrekken als ze iets willen in het leven. Ik hoop iets te kunnen bijdragen aan dit land waardoor ze samen het land opbouwen en willen blijven.

De studiereizen onderwijs zijn voor mij tochten van inspiratie en ook zoektochten naar nieuwe wegen in onderwijs en ontwikkeling van mensen. Het is een reis samen met anderen die ook willen ontdekken en onderzoeken en geïnspireerd willen worden. Het is een reis waar je jezelf uit kunt spreken en waar je contacten opdoet waar je op kunt bouwen als je weer terug bent en verandering wilt bewerkstelligen.

Ir. Anja de Bakker (1963).

Relevante werkervaring:

> 2008-nu: mede-initiator en opleider bij Osmo-Consult, opleiding leerlingbegeleider en -coach

> 2008-nu Opleidingscoach BWT-opleiding, opleiding tot inspecteur Bouw- en Woningtoezicht

> 2004-nu: vennoot bij Harthout, dat opleidings-, veranderings- en innovatietrajecten in de zorg- en onderwijssector ontwikkelt, begeleidt en uitvoert

> 2012-nu: vennoot bij Dutch Startup Academy, dat opleidingstrajecten ontwikkelt en uitvoert voor ervaren professionals die als ondernemer verder willen in het leven

> 2011-2012: Teamcoach Team Academie, Haarlem

> 2005-2006 Teamcoach en opleidingscoach InterCollege Business-school

> 2000-2006 Coach Provincie Noord-Holland

> 2002 Trainer cultuurverandering Provincie Noord-Holland

> 1991-2006 Beleidsadviseur en projectleider, Provincie Noord-Holland

Relevante opleidingen:

> Opleiding coaching van verandering, MultidiMens, 2007-2008

> Internationale workshop Organisatie-opstellingen, 2005

> Opleiding tot transformatie trainer en coach, Nieuwe Dimensies, 2004-2005

> Opleiding Gestalt- en psychosynthese therapie, 1992-1997;

> Wageningen universiteit en research center, 1983-1989;

 

U kunt rechtstreeks contact met Anja opnemen voor meer informatie over de reizen en het ondersteunende programma eAnjaDeBakker@learning-experience.nl. of m. +31.6.48.494.584.

Voor alle andere informatie over Anja de Bakker :  View Anja de Bakker's LinkedIn profileView Anja de Bakker’s profile