Belgische leerlingen zetten dan wel goede resultaten neer voor taal en wiskunde, de sociale ongelijkheid is nergens in de geïndustrialiseerde wereld zo groot als in België. In België is het te voorspellen dat je als kind uit een kansarm gezin minder goed zal scoren op de schoolbanken dan wanneer je uit een kansrijk gezin komt. Het onderwijs Finland is van topkwaliteit en zorgt er tegelijk voor dat de sociale achtergrond van een kind nauwelijks invloed heeft op zijn of haar prestaties.

Exit concentratie is een documentaire van 1 uur over migratie en onderwijs, en werd begin mei vertoond op de regionale televisie AVS en op de digitale zender STORIES.

U kunt een deel van deze documentaire bekijken door hier te klikken. De gehele documentaire Exit Concentratie is bestelbaar op DVD door een mail te sturen naar inge.wagemakers@gmail.com.

De documentaire Exit Concentratie kwam tot stand met de steun van Fonds Pascal Decroos en de regionale televisiezender AVS.